top of page

Wahooh lanceert innovatief platform voor planning én buying van buitenreclameEerlijkeWOZ buitenreclame abri-campagne

Er is eindelijk één eenvoudig te gebruiken online oplossing voor buitenreclame. Startup Wahooh Media heeft bekend gemaakt dat zij succesvol het eerste planning- en boeking platform van Nederland hebben gelanceerd dat zich richt op zowel traditionele- als digitale out of home formaten.

 

Wahooh zag dat opzetten van campagnes zowel bij offline als online kanalen steeds efficiënter en slimmer kon. “Er zijn de afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt bij het plannen en inkopen van online, TV en radiocampagnes. Via deze kanalen zie je dat adverteerders en bureaus in staat zijn om doelgroepen steeds gerichter, goedkoper en efficiënter te bereiken. Het is echt tijd om te zorgen dat dezelfde innovaties en learnings op de gehele Out of Home markt worden toegepast en niet alleen digitaal.” aldus Niels Lambers, oprichter van Wahooh.

 

Door data over objecten, geografische data en socio-demografische data te combineren in één overzichtelijk platform, is het nu voor het eerst mogelijk om volledige buitenreclame campagnes snel en gericht te targeten op de gewenste doelgroep of specifieke locaties. Vergelijkbaar met oplossingen als Media Buying Systems (AV Media), Google Ads en Facebook Ads Manager.

 

Bureaus

Dankzij Wahooh kunnen bureaus veel efficiënter werken. Campagnes kunnen namelijk al gepland worden in de strategie fase. Daarnaast kunnen bureaus hun plannen veel sneller toegankelijk en transparant maken voor adverteerders. Het planningsproces kost dus veel minder tijd net als het boekingsproces. Omdat Wahooh alle objecten en exploitanten heeft geïntegreerd, kan communicatie en trading worden gestandaardiseerd en geregeld vanuit één plek. Bureaus krijgen hierbij toegang tot analytics en insights over geboekte campagnes en worden overzichtelijke dashboards en rapportages beschikbaar gemaakt.

 

Adverteerders

De planningstool heeft voor adverteerders directe toegevoegde waarde aangezien zij die zelf kunnen gebruiken om ideeën uit te wisselen met het bureau of exploitant. Binnenkort is het mogelijk om klantdata geanonimiseerd te uploaden naar Wahooh. Hiermee kunnen adverteerders gebieden toevoegen of uitsluiten van campagnes waar veel van hun huidige klanten zich bevinden. Wahooh maakt met het platform de buitenreclame markt voor kleinere adverteerders zonder bureau toegankelijker.

 

Een goed voorbeeld hiervan is Eerlijke WOZ, die recentelijk hun allereerste buitenreclame campagne ooit heeft gepland en geboekt via Wahooh.

“De afgelopen jaren hebben wij met succes campagne gevoerd op bijna alle kanalen, maar aan buitenreclame durfden we onze handen niet te branden. Omdat wij in-house weinig kennis hebben over de inkoop, het out of home landschap voor een buitenstaander zonder bureau best complex is en simpele tools voor ons niet beschikbaar waren. Met Wahooh konden we eindelijk op een super eenvoudige en transparante manier bepalen welke objecten we wilden inkopen om onze doelgroep te bereiken. Ook de exploitanten, Global en ClearChannel, vonden dat de manier van werken erg soepel was. Daarnaast hebben we Wahooh gebruikt om de uitingen voor digitale buitenreclame dynamisch te maken. We hebben nu per plaats in Nederland een uiting met specifieke informatie over die plaats, echt te gek!” Duncan Ward, CMO Eerlijke WOZ

 

Exploitanten

Voor exploitanten wordt de schaalbaarheid van hun portfolio vergoot. Buitenreclame wordt namelijk toegankelijker gemaakt voor kleinere partijen, want iedereen is met Wahooh in staat om zelfstandig met buitenreclame aan de slag te gaan. Daarnaast versimpelt Wahooh het sales proces waardoor specialisten van exploitanten gerichter advies kunnen geven aan hun klanten.

 

De tooling van Wahooh is begin vorig jaar voor een selecte groep beschikbaar gemaakt en gedurende 2022 verder ontwikkeld aan de hand van feedback van gebruikers bij OMD, Mediaplus, Zigt, Candid, De Media Balie en Global Media

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page